etsen; Lijnets.- Lijnets met aquatint, Lijnets met aquatint en blinddruk. - Mezzotint

uit 2005 tot 2014 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hagelkruis Kessel

2014

Het " Hagelkruis Kessel "  is ook een toonbeeld van het vergankelijke . De twee eeuwen oude linden tonen de schoonheid van het vergankelijke, het onvolmaakte in imperfectie, in het verweerde ,ze dragen in alles de sporen van de tijd zon ,regen, wind, sneeuw en ijs en het vaak knotten door de mensen. Ook het kruis heeft letterlijk en figuurlijk door de tijd geleden.

Oude knoteikenstronk 4

2014

Deze knoteikenstronk toont de schoonheid van het vergankelijke, het onvolmaakte, hij draagt in alles de sporen van de tijd zon, regen, sneeuw en ijs. Geweldig om te tekenen en te etsen

Oude Knoteikenstronk 3

2013

Deze oude Knoteikenstronk is geheel verweerd en toont nu allerlei prachtige vormen. Geweldig om te tekenen en te etsen.

Oude Knoteiken stronk 2

2013

Deze oude knoteiken stronk, geheel verweerd, alleen de harde kern is er nog en toont nu allerlei prachtige vormen. Geweldig om te tekenen en te etsen.

Oude Knoteikenstronk 1

2012

Deze oude knoteik is jaren geleden gestorven, daarna heeft de natuur verder zijn werk gedaan en er niets meer overbleef dan de harde kern. Deze verweerde stronk toont nu allerlei prachtige vormen  geweldig om te etsen.

Slakkentak 1

2011

Slakkentak , tak van de Arganboom gevonden tijdens een expositie reis door Marokko  Agadir  en Essaouira   

Slakkentak 2

2011

Slakkentak, tak van 'd Arganboom gevonden tijdens een expositie reis in  Marokko  Agadir - Essaouira

Napoleons Leilinde 1

2010

Een meer dan 200 jaar oude leilinde bij een evenoud boerderijtje in Midden Limburg gem. Beesel Door het honderde jaren knotten van de boom zijn er prachtige vormen ontstaan die de inspiratie voor mij waren om deze ets te maken. in zomerdag beschermd de leilinde het boerderijtje tegen het felle zonlicht en in de winter laat hij de mensen die het willen zien genieten van zijn prachtige vormen.    

Napoleons Leilinde 2

2010

Een meer dan 200 jaar oude Leilinde bij een evenoud boerderijtje in Midden Limburg Gemeente Beesel. Door het honderde jaren knotten van de boom zijn er prachtige vormen ontstaan wat voor mij de inspiratie was om de ets te maken. In  zomerdag beschermd de leilinde het boerderijtje tegen het felle zonlicht en in de winter laat hij de mensen die het willen zien genieten van zijn prachtige vormen.

Napoleons Leilinde 3

2010

  Een meer dan 200 jaar oude Leilinde bij een evenoud boerderijtje in Midden Limburg Gemeente Beesel. Door het honderde jaren knotten van de boom zijn er prachtige vormen ontstaan wat de inspiratie was om deze ets van een detail  van de Leilinde 1 te maken. In zomerdag beschermd de Leilinde het oude boerderijtje tegen het felle zonlicht en in de winter laat  hij de mensen die het willen zien genieten van zijn prachtige vormen.

Napoleons Leilinde 4

2010

Een meer dan 200 jaar oude Leilinde bij een evenoud boerderijtje in Midden Limburg Gemeente Beesel. Door het honderde jaren knotten van de boom zijn er prachtige vormen ontstaan wat de inspiratie was om deze ets van een detail van Leilinde 2 te maken. In zomerdag beschermd de Leilinde het boerderijtje tegen het felle zonlicht en in de winter laat hij de mensen die het willen zien genieten van zijn prachtige vormen.

De Aaj Weem Beesel

2010

De Aaj Weem in Beesel is een oude pastorie gelegen in het Oud Dorp . Samen met de oude kastanje boom een sfeervol geheel. 18 afdrukken.  

Wilgenstronk a.d.Oude Maas Rijkel

2009

De oude wilg door een storm ontworteld heeft tegen alle verdrukking in weer opnieuw stammen gevormd op de oever van de Oude Maas  in Rijkel Gemeente Beesel. In de ets heb ik vervreemdingen aangebracht.   12 afdrukken.       

Oude Es aan de Swalm 3

2009

Een oude Es in het Swalmdal, de oude Es is realistisch weergegeven. In het verleden werden deze bomen geknot, ook ik heb ze geknot in de vorm van vierkanten. vandaar de vervreemding. 12 afdrukken.                       

Over de datum

2009

Het gedicht OVER DE DATUM van Herman Verweij heeft mij geinspireerd  tot het maken van deze ets. OVER DE DATUM Hoeveel keer was er een knikje, de buiging, het volle gewicht op wat brokkelt, broos wordt.   Begrenst wat belast, zoals een kurketrekker ooit zal breken, een kraakboom valt voor waaiwind: voor alles is een tijd, een beperte houdbaarheid   20 afdrukken.

Frida Kahlo's lijden.

2008

 De ets toont een kapokboom in een Mexicaans landschap. Daaronder zijn onderaardse grotten uitgebeeld. De boom staat voor Frida Kahlo met haar grote wond in haar rug en onderlijf, de spijkers staan voor de pijn en al het andere spreekt voor zich. Diege Riviera was voor Frida de grote vis, haar grote liefde . 10 afdrukken.          

Frida Kahlo's eenzaamheid met zelfportret

2008

Op de ets staat de kapokboom voor Frida, nu in een eenzaam landschap met haar zelfportret dat ze zo vaak heeft geschilderd. De eenzaamheid die ze voelde in de eerste jaren na haar ongeluk en op het einde van haar leven zonder Diego Riviera.Nog steeds met haar wond en vele pijnen. 10 afdrukken 

Oude Es aan de Swalm.

2008

De zeer oude Es bomen aan de rand van een weiland langs de Swalm hebben mij geinspireerd tot het maken van deze Ets.In het verleden werden deze bomen om de paar jaar geknot,ook ik heb de bomen geknot in de vorm van vierkanten.Vandaar de vervreemding. 15 afdrukken            

Oude Es aan de Swalm 2

2008

 De zeer oude Es bomen aan de rand van een weiland langs de Swalm hebben mij geinspireerd tot het maken van deze Ets.In het verleden werden deze bomen om de paar jaar geknot, ook ik heb ze geknot in de vorm van vierkanten. vandaar de vervreemding. 15 afdrukken.              

Spiegeling

2007

De oude Es is half weergegeven en deze naar rechts en geheel naar onder gespiegeld.De beneden helft is minder uitgetekend en enkele vlakjes aquatint toegevoegd. 10 afdrukken.  

Gewimperde noot. 1

2008

De 3 bolsters hangen met de grillige wimpers als een piramide aan elkaar. Op de grond ligt een berg hazelnoten, net boven de noten is een blinddruk. 19 afdrukken. .       

Ex Libris Anja

2009

Deze Ex Libris heb ik voor mijn dochter Anja gemaakt.         

Ex Libris Judith

2009

Deze Ex Libris heb ik gemaakt voor mijn dochter Judith.  

De Vis en de Graat

2005

Een Ets met tegenstellingen. Links een rijk gedekte tafel,met een grote vis aan de haak, Rechts een eenvoudig gedekte tafel met een visgraat op een eenvoudige stoel.  

Forellen

2007

Forellen in een cirkel. 22 afdrukken.               

Echt kerk

2005

Deze Ets van de kerk in Echt heb ik in opdracht gemaakt.    

Echt Gemeentehuis

2005

De Ets van het gemeente huis in Echt heb ik in opdracht gemaakt.

Koi Verticaal L

2007

Na het uitbeelden van koi's in cirkel wilde ik ook koi's vertikaal weergeven. De Ets is als lijnets met aquatint uitgevoerd de luchtbellen als blinddruk. 15 afdrukken. .      

Koi Verticaal R

2007

Na het uitbeelden van koi's in een cirkel wilde ik koi's ook vertikaal weergeven.De Ets is als lijnets met aquatint uitgevoerd de lucht bellen als blinddruk. 15 afdrukken. .   

Koi-l

2007

Koi karper  deel van een drieluik  (links) 35 afdrukken.   

Koi-m

2007

Koi karper  deel van een drieluik  (midden ) 35 afdrukken.

Koi-r

2007

Koi  karper deel van een drieluik. ( rechts ) 35 afdrukken.       

Geknotte steeneik in Toscana. l.

2006

Geknotte steeneik in een Toscaans landschap. Deze Ets is het linker deel van een drieluik.  lijnets met aquatint. 26 afdrukken.

Geknotte steeneik in Toscana. m.

2006

Geknotte steeneik in een Toscaans landschap. De Ets is het midden deel van een drieluik.     Lijnets met aquatint. 26 afdrukken.

Geknotte steeneik in Toscana. r.

2006

Geknotte steeneik in een Toscaans landschap. De Ets is het rechter deel van een drieluik. 26 afdrukken. .             

Dance macabre

2007

Dubbeldruk. Lijnets met aquatint en vernis mou met aquatint. 20 afdrukken. .   

Overgave

2007

Etsen met kikkers en blinddruk. 15 afdrukken. .   

St. Paul de Vence. Fr.

2006

Gezicht op St. Paul de Vence. Fr. Lijnets met aquatint.  ( zijn ook in andere kleuren ) 20 afdrukken. .    

Kommetje met 3 eieren en 3 eierschalen

2005

Een stilleven met eenvoudige voorwerpen, kommetje, eieren en eierschalen.    Uitgevoerd in mezzotint. 15 afdrukken.

kommetje metkersen

2006

Stilleven. Kommetje met kersen. Ets in mezzotint. 4 afdrukken.

Schelp.

2005

Schelp. ets in mezzotint .  ( is ook in bruin tinten ) 10 afdrukken. .